Over Tineke den Haan

Drijfveer

‘Word je zelf niet depressief van alle verhalen die je hoort?’ Geregeld wordt me dit gevraagd, vaak gepaard met een bezorgde blik.

Ik heb het geluk dat het niet in mijn aard zit om mensen te willen redden. Daarnaast is dit ook een groot misverstand over mijn vak. Wanneer ik als reddende engel iemand uit de nood zou helpen, ontstaat er een ongelijke verhouding.

Liever moedig ik iemand aan om de eigen verantwoordelijkheid te pakken en zelf de zaak weer op de rails te zetten. Zo ben ik geen ‘hulpverlener’, die zaken en zorgen overneemt. Ik houd ervan om binnen een zakelijke context te werken. Vandaar dat het bedrijfsmaatschappelijk werk zo goed bij me past.

Mens en werk

Bij de ANWB werkte ik twintig jaar als bedrijfsmaatschappelijk werk-adviseur. Vanaf 2007 ben ik zelfstandig ondernemer en werk ik voor verschillende organisaties als bedrijfsmaatschappelijk werker. Als expert in de relatie mens-werk-privé heb ik letterlijk honderden werkenden begeleid en gecoacht.

Mijn werkgeluk zit in het combineren van mooie opdrachten bij verschillende klanten en het ondernemen als zelfstandige professional. Daarnaast houd ik van de diversiteit van medewerkers. Geen vraagstuk is hetzelfde.

Om het 10-jarig bestaan van mijn onderneming te vieren heb ik een Bedrijfsmaatschappelijk werk Magazine gemaakt, een eenmalige jubileumuitgave. In dit magazine kwam alles samen, zowel op inhoud, samenwerking als vormgeving. Het was enerverend en leerzaam. Ik ben er echt trots op. Het magazine is in beperkte oplage gedrukt voor relaties en online beschikbaar voor iedereen die interesse heeft.

Meer veerkracht

Ik ben van nature empathisch ingesteld en weet hoe ik me in verschillende sociale situaties kan bewegen. Ik kan anderen op hun gemak stellen en sta met beide benen op de grond. Voor mij is het leven een avontuur waarbij ik mijn enthousiasme, energie en doorzettingsvermogen inzet om mijn persoonlijke en zakelijke doelen te halen.

In mijn aanpak focus ik op de kwaliteiten van mensen. Typerend voor een kwaliteit is dat je er een positieve emotie bij hebt. Het gebruik van deze kwaliteiten geeft veel energie. Als je nog meer kwaliteiten inzet in je leven, zal dat je geluk en veerkracht vergroten en je functioneren bevorderen. Logisch toch, dat ik niet depressief word en geen nare verhalen mee naar huis neem!

Lees op LinkedIn verder over mijn opleidingen en werkervaring.

Deel dit bericht: