Een eigen glossy

Ik kende haar van een business-event, zo’n vijf jaar geleden op Het Plein. Noraly King-Ausems.
Ze viel me op omdat ze zo enthousiast was en vol met ambities. Ze had toen nog maar net haar eigen magazine Drift. Wauw, een eigen tijdschrift, hoe gaaf! Zou ik dat ook kunnen? Een glossy over mijn vakgebied, over bedrijfsmaatschappelijk werk? Vol met interviews en artikelen over onderwerpen die gericht zijn op het reduceren van psychische klachten van medewerkers!?

Noraly gaf me direct haar telefoonnummer toen ik haar via Twitter vroeg of ik haar kort mocht bellen met drie vragen over haar als blogger, als input voor de eerste blogopdracht voor de e-cursus Blog Away NL van Karin Ramaker www.met-k.com.
Ik zou mijn allereerste blog ooit gaan schrijven! Binnen vijf minuten had ik Noraly aan de lijn. Sinds een half jaar had ze een eigen weblog www.moreplease.nl en ze lokte me regelmatig met prikkelende tweets naar haar blog. Ik vond haar blogs zo heerlijk makkelijk weglezen. Wat was haar geheim? Het telefonisch interview was een mooie kans om misschien wat tips van Noraly te krijgen. Mijn website ging op de schop en voor mij was dit meteen een mooi moment om me te bezinnen op de inhoud. Ik wilde meer kwijt over alles wat ik tijdens mijn werk meemaakte. Ik wilde meer laten zien wat ik kon betekenen. Daarover wilde ik blogs gaan schrijven en die op mijn site zetten.

Wat is de voornaamste reden dat je een blog bijhoudt?, was mijn eerste vraag aan Noraly.
Ze vertelde dat ze het leuk vond om mooie dingen te delen. Net zoals in haar magazine Drift kwamen er veel onderwerpen aan de orde: lifestyle, design, lekker eten, relaties en het moederschap. Haar blog was een logisch vervolg op haar magazine: even een momentje voor jezelf.
Wat is er altijd constant gebleven in je blog en hoe je blogt en wat is door de jaren heen veranderd?, vroeg ik haar. Ze gaf aan dat ze altijd oog houdt voor de juiste visuele sfeer. Ze gebruikt mooie foto’s waarmee ze haar blog clean vormgeeft.
Wat door het bloggen wel is veranderd is dat Noraly meer authentiek kan zijn. Het bloggen is minder geregisseerd waardoor het voor de ander leuker lezen is.
Kun je een moment beschrijven waardoor je blog zijn waarde en kracht liet zien? Hier hoefde Noraly niet lang over na de denken: wanneer haar blogs interactie creëerden. Als ze veel reacties op haar blogs kreeg had ze kennelijk iets losgemaakt.
Het voelde als een compliment dat ze de afgelopen maanden al verschillende verzoeken had ontvangen om teksten voor anderen te schrijven.

Interactie creëren, dat was voor mij een belangrijk inzicht door het interview met Noraly. Ze raadde me aan om zo vaak als mogelijk te schrijven om, gek genoeg, minder gewicht aan de blogs te geven.
Ik wil mensen op een laagdrempelige manier laten lezen over bedrijfsmaatschappelijk werk. Zeg maar een kijkje in de keuken geven door te schrijven over mijn expertise en ervaringen, uiteraard rekening houdend met de vertrouwelijkheid die ik mijn cliënten bied. Blogs over herkenbare situaties uit de dagelijkse praktijk en een magazine vol met aansprekende verhalen en achtergronden.
Ik doe ’t gewoon: ik maak mijn eigen glossy!

Deel dit bericht: